Bismillah . Aku . Mencintai hanya keranaNya . Perasaan tanpa hadaf yang utama . Sia sia belaka . Harapan moga Tuhan datangkan dengan perasaan yang ikhlas . Tulus tanpa ragu . Moga aku kekal dengan begini . Doakan aku kuat . Kuat dengan kekuatanNya . Kerana Dia maha segalaNya bagiku :)


No title

Bismillah . Assalamualaikum :)

Berbulan bulan . Lama tidakku menjengahkan diri dekat blog . Sebab otak ingat belajar . Dah masuk universiti kan . Sibuk lahh sikit . Ececeh . Overdose sudah . Kawan kawan pun dah jarang nak contact sana sini macam dulu . Kalau sekolah bolehlah . Jumpa sana sini . Lepak dorm seberang . Buat bising . Sekarang ? Tidak lagi . Hidup seorang mahasiswa dah berubah . Eh silap . Mahasiswi :)




Dah masuk semester baru . Tak sabar nak mula kuliah . Masuk kelas . Tunggu lecturer . Macam macam . Kawan tanya , kalau sekolah ? Sekolah lagi rindunya tak tahu nak cakap macam mana .




Err . Banyaknya nak ceghitaaa . Tak tahu nak mula mana . Huh !




Okay . One by one didie . Smile nampak gigi :)
Nak story about seorang kekasih hati yang dah terbang ke Jordan semalam . Allah saja yang tahu betapa menangisnya hati untuk melepaskan pemergian seorang kekasih yang menuntut ilmu terlalu jauh . Jauh ! Ya , sangat jauh . Beribu batu tuh . Tidak mengapa . Aku tahu kau disana ingin menuntut ilmuNya . Aku relakan . Jaga diri baik baik disana sahabat . Jaga imanmu . Jaga solatmu . Jaga tingkah laku dan akhlakmu . Aku mendoakan kamu disana sahabat . Rindu kamu Najihatul Wahidah .




Semoga disana nanti kamu meperoleh apa yang kamu hajati . Doakan aku disini juga ya . Semoga namakujuga tidak terlepas dari bibirmu dalam setiap untaian doamu . Untuk sahabat sahabat lain yang ke Jordan juga Hairi , Saifullah , Nadia , PiqaNani teruskan menuntut ilmu kalian disana . Mungkin disana ada yang lebih baik untuk kalian . Allah itu sebaik baik perancang . Kita hanya mampu berdoa , berusaha dan bertawakkal kepadaNya :)




Then baru masuk ceghitaa pasal ... Erm ... pasal ... pasal ... pasal paa ? Hahh !?




Okay . Pasal 'MMS' . Ergh . Apa pulak 'MMS' tuh wehh . Minggu mesra siswa lahh . Ohh okay . Hishh . Otak aku tak dapat nak berfungsi tengah malam malam segar cenggini . Hmm . Blurr weh . Sebab dok fikir . Apa hadaf disebalik minggu mesra siswa ni ? *mesra sangat* Hmm . Ramai dok kata , apalah minggu mesra macam nih . Takde pengisian bermanfaat lah . Takde program berfaedah lah . Kelmarin pakcik polis dari mana taktau dok sibuk ceghitaa hal ehwal Malaysia . Bukan dok pi ceghitaa hal keselamatan . Rasa macam dah nak kena brainwash jaa dengan pakcik tuh . Aihh . Tak boleh jadi betul laa pakcik tuh . Geram aku !




Okay . Taktau apa dia cerita senyap ja aih . Tak payah dok bising bising . Aku dah rasa sama macam pegi ikbn tahun lepas . Dok sibuk ceghitaa perihal kerajaan sana sini . Huh . Apakah yang disampaikan kepada pelajar yang belum lepas spm macam kami . Itu dulu . Sekarang masing masing dah boleh fikir dengan rasional kan . Pandai pandai pilih , pandai pandai rasa bahagia .




End the of my story tonight . Nah kengkawan tengok nih . Yang budak baru masuk universiti tuh jangan terpengaruh sangat . Pandai pandai jaga diri masing masing .




Saya okay . Saya dah besar . Alhamdulillah :)





Last last nih ! Nak promote la sikit blogger baru . Hmm . 

Fazril Amin . Bro kita dah pandai berblogg-ing sekarang .Haa ! Kengkawan yang ada problem pasal laptop or whatever boleh tanya sama dia okay :)

Penat orientasi . Konon ! Nak balik dah . Kenalah off dulu . Kbai . Salam alaikum kengkawan !

UniSZA Team Photo Challenge

Bismillah . Salam alaikum :') 

Nak share sikit je hari ni .

Alhamdulillah . Projek ko-kurikulum dah selesai . Bereh boh :')






And last selamat berstudy ye wahai sahabat sahabat i-tech . Majulah kita kerana Allah ~


Diploma Pengajian Islam Dengan Teknologi Maklumat Semester 1 2013/2014 


Ayat last nih ! Aku rindu budak budak sekolah aku . Rasa macam nak sebut je semua semua nama yang aku rindu . Ramai boh . Takpo laa . Nak balik . Dah . Jom solat :']



Khamis malam Jumaat yang sepi --'

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang ^^

Salam alaik .

Alhamdulillah . Sabtu nih hari terakhir training . Lepas nih tinggal test jpj . Cepat cepat laah lulus ^^

Cuma dalam hati sekarang nih -.-

Allah . Hanya Kau yang tahu betapa mendalamnya cinta dan rinduku pada mereka !


See this . Rindu 16 Mac 2013 :')


Allah . Semoga peringkat negeri nanti , kami buat yang lebih baik . InshaAllah

#Allahumma ameen 

Dapat jugak jumpa ayuni comel hari tuh . Haha ! Nanti kita jumpa lagi eyy dekat negeri .

Sempat jugak pass hadiah untuk yunie yang tk seberapa gituh . Thanks sab sampaikan :')

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohhh . My phone menyanyi . Ada inbox laaah ! ~

Dear Allah , I don't know of all the challenges my friend facing are but you know everything 
I hear their silence , you hear their plead .
I see them laughing , you see their tears .
I see when they give , you see what has been taken from them . 
I see their appearance , you see the scars in their faith , you know their doubt .
So please give them everything they need , bless them abundantly forr all the times to come . 

From : Secret admire . Please awak !

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Thank you Allah !
Salam malam Jumaat

Jangan lupa Kahfi taw awak ! ^.^

Salam sayang ,
Insan Menanti Jannah 

#Love Letter from Allah

Salam alaikum ! 

Selamat malam sahabat . 

Saja saja on blog . 

Tak tahu nak post apa . 

Esok ada drive training .

Doakan eyy :']

Moga moga esok dapat cikgu yang baik hati . 

Hensem lagi . Haha ! 

Overnya kau yana ><

Tkpe laa . Kita nk cepat cepat lulus . Boleh drive gi mana mana . 

Kan kan kan ?

Dah tkde point nk taip apa . 

So , kita bobom jom 

Lailah sai'dah . 

Wasalam alaik !

Opss . Ini gambar kenangan saya dengan budak 12A sambbst ><

Now , dia dekat DQ "Darul Quran" . Hebatkan !

She's in my mind forever . Mardhiyyah Abadan ^^


God gave you talent. 

Find it. Explore it. Use it. 

For His sake :D

#Ar-Rahman #Fabiayyi alaaa'i robbikuma tukadziban

Salam sayang ,
Insan Menanti Jannah ._.

Aku taip apa yang aku nak taip !

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang .

Assalamualaikum :']

Salam Jumaat . Alhamdulillah ! Masih diberi kesempatan untuk hidup dalam hari jumaat , penghulu bagi segala hari . 

Hari ini . Hari lahir kawan ana . Eceeh . Hihi . Hari lahir Dinie . Sanah helwah sahabat . Ana doakan enti dimurahkan rezeki olehNya . Dipanjangkan umur . Diberi kecemerlangan dalam imtihan . In sha Allah . Doakan ana juga yeaa . Kita sama sama cemerlang dunia akhirat :')

Yeaayy . Dah dapat 'BB1M' . What 'BB1M' tuhh ? Hah ! Ini dia .


#Baucar Buku 1 Malaysia 

Agak agak aku nak beli apa dengan baucar nih ? Beli buku dah sememang memangnya laa . But , buku apa ? Novel ? Buku rujukan ? Ada sangat laa buku rujukan stam kt kedai buku . Novel ? Baru nak pencen membaca novel . Sekarang dah kena struggle menghafal . Nak dapat mumtaz kaaan ? Kaaan ~

Apa apa jerr laah . Duit elaun pun dah masuk . Nk beli barang . Muehehehe . *gelak jahat . Nampak tk tuu . Nak belanja dia . Memang . Agak agak sikit eyy . Berjimat . Jangan boros . Pengaruh syaitan -.- Shuh . shuh ! 

Allah . Lupa -.- Minggu lepas jumpa sahabat lama ! Seriously . Rindu sangat . Dah berapa tahun eyy tk berjumpa ? Kawan setaman sejak kecik . Kecik ke ? Pun bolehlaah . Hihi . Kebetulan umi nk pegi wedding kak Maheran . For your information .. kak Maheran , kakak Iyla . Hehe :')


#Selamat Pengantin Baru . 

Actually , nak post gambar wedding . Tapi , tk amik . Sengal kaan -.-

Apa apa pun . Barakallahu fii kum ><

Nah . Untuk awak Iyla ^^ Kita sahabat selamanya .


#Allahu . Jadikan kami sahabt sampai ke syurgaMu ! ^^ 

#Allahumma ameen .

Err . Next week kita imtihan . Doakan kami . Semoga berjaya . Allahu rabbi , tenangkan hati kami . Rabbi yassir wa laa tua'ssir .

Isnin : Tauhid Mantiq . Fiqh . Hifz Qur'an 

Bittaufeeq wan najah antum ! 

Minggu depan jugak kita ikut KAMIL lagi . Wakil forum again . Allah . Siap ada yang mencabar sampai ke negeri kalau boleh .

Dush dush . Memang sentap sikit laa kalau nk sampai ke negeri . Takut . Masa tk arrange lagi . Tk cukup masa nak praktis dengan team . Masing masing sibuk . Dengan nk study up1 lagi . Tapi , tkpe . Allah tu kaan Maha Penyayang :')

In sha Allah . Didie boleh . Doakan kami team forum berjaya eyy . Dekat Samttar , 16 Mac 2013 .

You can do it . Innallaha ma'ana ^^



Salam sayang ,
Aku Hanyalah Pendosa Tanpa Noktah !





Sweet Eighteen ^^


Bismillah . Salam alaikum !

Ya Allah , semoga dengan pertambahan usiaku ,

seiring dengan pertambahan amalku , 

seiring dengan peningkatan taqwaku ,

seiring dengan peningkatan prestasi dan kualiti ibadahku ,

semoga ada berkat dalam setiap perbuatanku , 

#Allahumma ameen . Kini diriku jejak 18 ^^


Terujanyaaa ! 01032013 ~


#SUBHANALLAH . Indahnya hidup yang diaturkan oleh Allahu rabbi :')

#ALHAMDULILLAH . Ana dah masuk 18 ^^ 

#ALLAHUAKBAR . Syukur masih dikurniakan umur yang panjang untuk bernafas dan ada lagi peluang untuk aku tingkatkan pahala . Moga moga peningkatan umurku , menambahkan lagi peningkatan Imanku :']


Hihi . Rasa dah tua sangat kaan . Haa ! Kejap . Thanks budak budak puteri stam yang wish birthday girl semalam .

Credit to
Aina Sofea 
Aishah 
Zeha 
Aimi 
 Syaza 
Jiha 
 Jitul 
 Eily 
 Mek 
 Juwaini 
Rabiatul 
 Wan 
Dania 
 Farah 
Sabrina 
 Piqa Nani 
Dc 
Sada 
Senah 
Nad 
Nana 
Sarah 
 Miraa 
Amoy 
Mek Paa 
Mus 
Shiro

Especially thanks too Aina Sofea ! Susah susah kau beli cheese cupcake dekat kantin kan . Siap berlilin bagai . Haha ! Comel sangat tuuh . Terharu aku tahu ><

Lagi satu . Sedap betul nasi kuning kau . Haha ! Tk cukup sebenarnya . Haha ! Tkpe . Kita makan sama sama . Baru rasa kenyang sama sama . Kaan ? Heeeeee . *nanti bawak lagi eyy aina .

Zassss . Okee ! Nak solat dulu . Nanti tertangguh . Tk elok . Buruk perangai lewatkan solat . Dah masuk 18 . Nak jadi muslimah solehah kaaan ? Haha :') Okeeeeeee . Buzz !

Opps ! Lupa . Wish untuk birthday boy sekali . Muhammad Asif Zahari . Sanah Helwah . Semoga hidupmu diberkati Allahu selalu .



Salam ukhuwah untuk semua :'D



Sweet Eighteen ,
Birthday girl_Insan Menanti Jannah !



Homework !

Bismillah . Salam alaikum ^^

Banyaknya homework ! Nk panggil homework jugak eyy ? Kan dah pra-u laah konon . Bajet betul XD

Okay okay . STAM baru . Jangan nk lelebih pulak . Nanti ada laa yang tk puas hati . Itu laah . Ini laah . Hah ! Kerja bila nk accomplished ? Dari tadi duduk menghadap Fb . Inchik pencicit lagi . Kau tweet bebanyak . Sampai beribu ' tk sampai pn eyy' Jangan nk over over sangat . Baru nk belajar tweet tahu . Mana ada . Aku tweet benda faedah apa . Kau orang apa tahu . Ini semua poyo . Okay . Bak kata Azliana , kami dah banyak dipengaruh oleh tv . Kaaan ? Ini pun salah satu penyakit . Haih . Harap faham dan mengerti . Ada someone pakcik ajar aku . Haha . Harap terasa eyy -.- sorry and sorry derr . Heeeee 


Woahhh ! Alhamdulillah . Dapat kasut baru . Woot woot . Ayah belanja lagi tau . Syukran ayah !


Sampai sini . Asar belum lagi . Sign out . Salam alaikum semua ^^


Salam rindu ,
Insan Menanti Jannah




Dakwah atau Dakyah :']

Salam alaikum :')
Bloggers dan juga bukan dari kalangan bloggers sekalian XD 
Siapa pun anda , waa tk kisah okay ^^ Tetap saudara seagama .

Tetiba otak aku ligat nk mencerna apa yang aku baru jumpa tadi . Status ustazah sekolah wa :') Wa sangat kagum dan , dan , dan wa sangat tabik apa yang ustazah cuba nak sampaikan kepada anak anak muda hari ni . Cer try test tengok niih ! Haha :'D



Aku like ! Tapi aku rasa macam tersentap jugak . Dan otak aku baru terfikir . Betul jugak apa yang ustazah cakap . Kenapa kita yang masih muda muda niih tk nak berdakwah ? Malu ? Hurm , aku yakin sangat . Ramai anak anak muda hari ni yang tak nak mengaku malu untuk berdakwah and dia akan kata macam nii 

"Aku bukan ustaz ustazah nak berdakwah kat orang lain" 
tak pun "Aku mana layak untuk semua niih , siapalah aku" ,
 "Kang sesat pulak orang dengan dakwah aku"

Hey you know , berdakwah tak mengira sesiapa pun kita . Walaupun orang yang dianggap gila sekalipun kalau dia sampaikan apa yang benar dan tidak menyalahi mana mana undang undang atau syariat atau apa apa sekalipun , apa yang dia cuba sampaikan tuu ada benarnya :') Betul tak ? 

Wahai anak anak muda mudi sekarang yang mana mana tengah tidur atau mungkin tengah blogwalking atau kat mana mana je anda berada , marilah sama sama kita berdakwah :') Facebook semua orang ada . Aku tahu . Jangan nak tipulaah kalau kata mana mana budak budak zaman sekarang yang tak ada mukabuku , burung pencicit *Twitter laaaah pakcik , Instagram and macam macam benda alah lagi yang tengah meletopp gituhh . 

Gunakan apa yang anda ada sebagai medium atau *ruang untuk anda berdakwah . Mungkin tak sebesar mana pun yang kita cuba nak sampaikan tapi ianya mungkin sangat sangat dan sangat bermanfaat untuk orang lain . Hurm , tetiba teringat kat mana pun entah laah aku jumpa status macam niih "Berikan status yang positif , dari situlah orang akan menilai yang kita niih sebenarnya seorang yang positif" *facebook rasanya . Kalau tak silap . 

Mana mana yang ada mukabuku atau burung pencicit atau kilogram apa benda entah yang anda gunakan sekarang , mulakan dari sekarang ! Jangan dilengah lengahkan benda yang baik . Buat sekarang . Bila lagi ? Esok , lusa , tulat , minggu depan , bulan depan , tahun depan , mungkin bertahun tahun akan datang ? Jangan tunggu sampai dah nak dijemput ajalnya baru nak tersedar yang selama kita hidup kat dunia , kita banyak buat benda lagho :') 

Tau tk lagho apa ? Alaaaaa . Macam benda yang kurang elok . Tk berfaedah laaah senang . No wonder laaaah kan ^^ Heeee . Kita sama sama berdakwah . Mulakan status anda dengan status yang positif . Jangan post status yang bila orang like boleh mendatangkan dosa . Ingat pesanan wa . Hati hati okay . Bahaya akhirat akan mendatang . Kita memang tak nampak . Nau'zubillahminzalik ! Mohon dijauhkan :'] 

Di mana mana pun anda berada , berdakwah laah seboleh yang mungkin . Banyak manfaatnya untuk orang lain . Untuk diri sendiri lebih lebih lagi . Innallahama'ana :']

Doakan wa juga . Wa pun tengah belajar untuk berdakwah pada orang lain :'] In sha Allah . Walaupun wa bukan seorang ustazah atau mana mana golongan yang alim alim wa tetap dengan dakwah wa . Sama sama ke arah kebaikan . In sha Allah sentiasa dipermudahkan olehNya . Balasannya jangan diingatkan . Di akhirat sudah pasti akan dapat :'] Wa akhiri karangan wa dengan twit dari burung pencicit wa :')


 Jaga Hati . Jaga Iman . Jaga Solat . Jaga segala galanya denganNya :') 


Salam dakwah
    Insan Menanti Jannah -_______-

Excited # Semangat

Salam alaik semua :')

Allah . Hari ni rasa happy gembira semangat rindu rasa nak melompat semua ada . Bercampur dalam satu . Wah wah ayat diaa . Melampau lampau . Ehh , tk da la sangat . Tk terasa punggg . Heeeee :']

*buat muka comel semua ^_______________^

Alhamdulillah hari ni masih diberi kesempatan untuk hidup dan bernafas sebagai khalifah di muka bumi Allah yang fana ini . Ececeh . Panjang pulak muqaddimah dia . Actually dah lama sangat tk update blog . Time nk update blog kadang kadang tuh malas . Tkde ape kebende nk hupdatee ! Haaaa . Amekkaw :'> Rasa macam dah tk diperlukan disini . Erm rasa macam kalau update rasa macam ... Apa yea ? Haha . Tk tahu ! Apa pun mana mana insan yang masih sudi menyinggah blog yang tk berapa nk ada rupa nii , syukran sangat sangat . Rupanya masih ada awak :') Hari ni rasa seghonok sangat sebab lulus lesen L . Apa entah lesen tu . Tk tahu . Hehhe . Alaaaaaa , biasalaa baru belajar lambat lagi . lama lama nanti biasa laa dengan jalan jalan kt situ :') Suara macam tuh laaah yang kedengaran lepas habis drive tadi :') Alhamdulillah , syukur tk terhingga . Macam macam mana pun , kena sentiasa baiki diri . Ah , wait wait . Rasanya belum terlambat nk ucap selamat tahun baru dua kosong satu tiga *2013 . Mohon Allah mudahkan segalanya untukku bagi tahun ini . Moga diberikan keputusan yang cemerlang . Mampu gembirakan umi ayah adik abang . Mampu jadi seorang anak yang bertambah tambah solehahnya . In sha Allah ! Hope it :') Buat sahabat sahabat yang mengenali kita sama sama doa keputusan kita semuanya *thumbs up okay . In sha Allah . Allah pasti berikan yang terbaik dan yang manis untuk hambaNya . Ameeeeen :'D

Lepas nii wa tk duduk lumah lagi maaa . wa sekolah lagi . Apa itu sekolah , wa pun talak tahu . Muahaha . Sakan sungguh ! Tk sedar diri lagi . Wa manyak minat nk ambil itu sijil maaa . doakan wa dapat apa yang wa mahukan . Hehe . Selalu doakan wa . Kawan kawan wa juga . Di mana mana wa berada sentiasalaah doakan kebaikan untuk wa :') Wa selalu doakan untuk kawan kawan wa . Okay . Please stop it . Fullstop amoy . Tadi manyak jumpa itu olang chinese . Diorang ingat aku mix . Muahahaha . Kelakarnya . Diorang malu kot tertegur aku :') Haha ! Bye . Salam alaik . Lailah sai'dah
-______________________-

Nah ni hadiah untuk korang . Muahahahahaha . Kuatnya gelak . Malu ^^,

I Love Palestine . Please Save Gaza :'] Always pray for our mujahid and mujahidah . In sha Allah !


Salam sayang    
Insan Menanti Jannah